“Medewerkers zelf de kar laten trekken, dat is een succesformule.”

Michel van den Berg, directeur B&C Raamdecoratie

Met de werknemers om tafel, daar ligt de kracht van ProExc. Geen standaardconsultancy maar als een kameleon in een organisatie opgaan. Want daar liggen toch vaak de oplossingen. Onze uitdaging was om de efficiency van drie productieafdelingen te verbeteren en materiaalbesparingen te realiseren door afval, uitval en retouren te verminderen.

ProExc stimuleerde de afdelingsleiders om zelf plannen voor besparingen te ontwikkelen. Dit deden ze niet alleen snel maar ook met veel enthousiasme. En dat is de formule voor het succes: medewerkers zelf de kar laten trekken. Als directeur had ik deze plannen ook kunnen ontwikkelen, maar dan waren de medewerkers lang niet zo gemotiveerd geweest.  

Onze afdelingen worden nu anders aangestuurd en ze zijn anders ingericht. Zowel samen als afzonderlijk functioneren ze beter. Met materiaalbesparingen en verbeterde afdelingstijden hebben we onze doelen behaald. We zijn een sterkere organisatie zijn geworden en dat merken klanten ook. En dat zien wij weer terug in de omzet. Het was een zinvol en leuk traject.