“Focus op het vasthouden van veranderingen.”

Marjolein van Santen, manager Zakelijk Schade Bedrijf MKB Delta Lloyd

Aanvankelijk was ik sceptisch en vond ik dat we zelf in staat moesten zijn om een efficiencyverbetering door te voeren. Maar gesprekken aangaan op basis van cijfers, zat bij ons niet in de genen. ProExc maakte onze werkstromen inzichtelijk en werkte toe naar een smart aansturing, met tools die zich richten op de lange termijn.
De winst zat hem vooral in hun besturingsmodel. Niet alleen focussen op productiviteit maar bewustzijn creëren over gedrag en aansturing. Oftewel, moeilijkheden bij de kern aanpakken.

De teamleiders gingen door een emotionele rollercoaster. Opeens komt iemand je vertellen hoe jij je werk doet en hoe dat beter kan. Ik leerde hen gedurende het traject goed kennen en zag al snel hoe rationeel en sterk ze zijn. De uitdaging is nu om veranderingen te laten beklijven. Dat is bepalend voor het succes en dat beseft ProExc ook. Consultants komen nog een aantal keer terug om alles scherp te stellen en hulp te bieden waar nodig. Erg prettig. Al met al leverde het traject ons een besparing op van zo’n twintig procent.