Bart van Essen

Bart van Essen is managing partner bij ProExc. Hij wist, nadat hij jaren in de accountancy had gewerkt, dat hij zich verder wilde ontwikkelen in het advieswerk. Er volgde een tweede opleiding, economische wetenschappen waarbinnen hij afstudeerde op bedrijfspsychologie. Hij werkte als consultant, projectleider, manager of operations en directielid, voor hij in 1998 zijn eigen consultancybedrijf met Maarten startte.

Barts visie dat consultancy boven alles mensenwerk is, is duidelijk terug te zien in zijn manier van werken. Hij hecht net zo veel waarde aan openheid en een goede werksfeer als aan professionaliteit en deskundigheid. Dat de meeste consultants al jaren voor hem werken, is geen toeval. Hij is betrokken, zowel bij werknemers als bij opdrachtgevers, en om die reden wil hij dan ook bewust geen al te groot kantoor.
Op andere vlakken is hij des te meer bezig met groei en ontwikkeling. Bart heeft een creatieve en vooruitstrevende blik, is constant op de hoogte van wat er speelt en gaat niet alleen mee met ontwikkelingen, maar loopt het liefst voorop.
 
Als Bart in zijn vrije tijd niet bij zijn gezin is, is hij vaak in de sportschool te vinden. Hij doet fanatiek aan fitness en let er op dat hij gezond eet. Iets wat hem niet alleen fysiek maar ook mentaal scherp en gezond houdt.