Maarten Habermehl

Maarten Habermehl is managing partner bij ProExc. Na een loopbaan in de internationale corporate wereld, laatstelijk als CEO van een handelsdivisie van een beursgenoteerde onderneming, rolde hij bij toeval de consultancy in. Een wereld die hij kende vanuit de rol van opdrachtgever en waarin hij nog veel ruimte voor verbetering zag. Toen hij de kans kreeg om met Bart een consultancybureau te starten, deed hij dat dan ook met een duidelijk doel voor ogen.

Procesverbetering, maar dan anders: geen nutteloze rapporten, maar handen uit de mouwen en samen de werkvloer op. Altijd focus op ownership en kennisoverdracht, zodat bedrijven in de toekomst verbeteringen zelf kunnen doorvoeren. Toegewijde teams waarbij ieder zich volledig kan richten op het daadwerkelijk verbeteren. Kortom, geen gebakken lucht, maar doen waar je goed in bent. In het linker rijtje van de competitie: bij de beste horen.

Uitdaging is een thema dat zowel op Maartens werk- als privéleven goed van toepassing is. Zo heeft hij tien jaar als expat in Latijns Amerika en Afrika gewerkt en is hij gepassioneerd golfer en zeiler, iets dat hij ook graag in zijn werk integreert. Course management in golf is iets anders dan een balletje slaan. Leadership issues simuleren op een zeilboot in plaats van op kantoor is volgens hem niet alleen effectiever, maar ook leuker. Zijn motto is “la chispa es la vida”, de vonk is het leven.
En dat (zijn) werk een “vonk” moet hebben, is voor Maarten een ding dat zeker is.